22-12-10

goed bezig!

Normaal probeer ik het hier blogsgewijs luchtig en vrolijk te houden maar vandaag lukt dat niet... 'k ben kwaad! 

'k Heb er in de Vlaamse pers de laatste dagen (nog) niks van gelezen, maar volgens een francofone gazet (la DH) gaat dubbele moordenaar Abdollazim Fathi Valmi zo goed als zeker ontsnappen aan een assisenproces. 

http://www.dhnet.be/infos/faits-divers/article/335916/meu...

De Iraanse nieuwe belg - een "politieke vluchteling" - was door de rechter uit zijn kot gezet nadat hij al maanden geen huur meer betaalde en schoot begin juni dan maar die vrederechter Isabelle Brandon en haar griffier André Bellemans dood... gewoon tijdens de zitting... als wraak op het hele gerechtelijk systeem... wij waren er zeer dicht bij betrokken gezien onze Jan op dezelfde rechtbank werkt en ik maakte toen die middag daar aan de politieafsluiting op de hoek van de Allardstraat zowat het mottigste moment van mijn leven mee... maar gelukkiglijk konden ze de moordenaar diezelfde dag nog oppakken in het Warandepark... hij bekende... en sindsdien was het wachten op enig nieuws... het gerechtelijk onderzoek verliep traag maar zeker en zie... we zijn nog maar een half jaartje verder en de heren en dames specialisten en psychiaters zijn er blijkbaar al uitgeraakt... na 6 maanden al... maar 't is wel geen echt goed nieuws! 

Er komt heel waarschijnlijk helemaal geen proces want de kerel is dus gek... ontoerekeningsvatbaar... en zal dus geïnterneerd worden... je vraagt je dan als gewone burger af waarom zo een gast in zijn thuisland moest gaan lopen... was er toen misschien al een steek los... en de volgende vraag die spontaan dan bij mij opborrelt is: waarom laten al die politiek correcte politiekers - de waalse sossen en tjeven op kop - al jarenlang massaal al die zogezegde vluchtelingen kamerbreed bij ons binnenstromen... zomaar... zonder duidelijk te checken wat er zoal allemaal tussenzit... dat checken is trouwens tegenwoordig ook niet meer te doen... d'er stromen er duizenden toe en dat zijn er te veel om allemaal serieus te kunnen screenen... peins ik... maar hoeveel onaangepasten, gekken en gestoorden zitten daar nog tussen?... 't is om schrik van te krijgen... nu ja... zelfs de PS begint nu blijkbaar openlijk te twijfelen aan zijn eigen absurde en compleet falende asielbeleid... eindelijk... maar als er ooit al iets zal veranderen... voor Andre Bellemans en de rechter komt het in elk geval wel wat te laat.

In afwachting dat die gast door de "specialisten" genezen wordt verklaard en binnen enkele jaren terug vrij rondloopt... kunnen de familie, vrienden en collega's van de slachtoffers maar zien dat ze er emotioneel doorgeraken... en als ze slachtofferhulp nodig hebben... is't best dat ze in de week bellen voor de vijven... want na de uren zijn die mannen dicht!           

 

10:56 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.