20-12-10

van Kerstmarkten en CC's

dit weekend was 't kerstmarkt in Zaventem... hamburgers... oesters... cava... escargos... jenever... véél soorten jenever... eigenlijk is zo een kerstmarkt gewoon een alibi om - dik ingeduffeld - uitgebreid te boemelen... en andere mensen tegen het lijf te lopen die ook komen boemelen... maar 't was plezant... en de kroost was tevreden... al hun hamburgers waren op... en bijna al hun jenever ook... meer moet dat niet zijn.

Als ik nu nog mijn houten snijplank en BBQ-tang terugzie... is alleman content!  

kerstmarkt 2010 002.jpg

kerstmarkt 2010 003.jpg

We ontdekten oma haar vriendin in een tentje met iets warms... kwestie van niet helemaal vast te vriezen...

kerstmarkt 2010 005.jpg

 kerstmarkt 2010 006.jpg

maar ik installeerde mijn Martinneke nadien aan een staantafel met een fleske broebels en een bordje oesters en een paar oude schoolvriendinnen... aan de volgende halte - de stand van "De Uiver" - sloegen we een paar glazen "Fournier" champagne binnen... wreed lekker... ik herkende de smaak direkt... peins ik...  want 't is die champagneboer waar we een paar weken geleden inkopen gingen doen... en tegen de avond - toen mijn tenen zowat helemaal gevoelloos begonnen te worden - versasten we van de stand naar binnen aan de toog... de combinatie jenever > cava > champagne > duvel.... is iets zéér verraderlijk.. goe geweten! 

kerstmarkt 2010 007.jpg

maar de volgende dag waren we - kompleet met onze "nieuwe" deur en een beetje winterweer - wel op post voor de geplande geluidsopnames van mijn toneelstuk... waar ik trouwens zelf ook ga in meespelen... wegens last-minute wegvallen van één van de acteurs....

kerstmarkt 2010 008.jpg

kerstmarkt 2010 009.jpg

't was in het CC de Muze te doen... in Meise... in de mooie groene Vlaamse Rand... nu ja... groen.... de laatste dagen ligt die Rand er wel wat wittekes bij...  veel verschil met Oostenrijk of Denemarken of Duitsland is er precies niet meer sinds we één Europa zijn... trouwens, als dit het gevolg is van de opwarming van de aarde... dan hebben we chance dat het geen afkoeling is... of er lag een meter sneeuw...    

we zijn heel voorzichtig tegen 40-50 per uur naar Zaventem gebold... enkel de camions, die vlogen ons op de ring weeral voorbij op het middenste vak... en soms zelfs op het linkse... maar daar heb ik deze keer geen foto's van genomen... 't was zo al moeilijk rijden genoeg!   

13:55 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.