27-09-10

CAMPERTRIP DAG 20: donderdag 26 augustus

BIMG_1111.jpg

we hebben er gisterenavond niet meer zo op gelet, maar er zijn nog een pak motorhomes bijgekomen, vooral inderdaad Engelsen... en die staan 's morgens een beetje veel in de weg wanneer de stratenmakers opnieuw beginnen... uitslapen zal er bij die Champagnekopers dus niet bij zijn, peins ik...

wij staan iets verder en normaal véél rustiger: wij hebben gazon en bomen en daar hoeven die kasseiërs bijgevolg voor niks in de buurt te komen... we zouden dus kunnen uitslapen... maar daar hebben ze in Mareuil-sur-Aie het volgende op gevonden... 

BIMG_1110.jpg

op een ontieglijk matinaal uur start de gemeentelijke groendienst vrolijk en enthousiast met gras afrijden... pal achter de camperparking... en met al die bomen en banken en betonnen vuilbakken vergt dat een heleboel draaien en keren voor al de sprietjes mooi kort zijn... tja... vermoedelijk staat die mens met 6-2 of zo... maar toch... 't is voor ons nog congé niewaar!  

enfin, wij ontbijten en nemen dan afscheid van mijn BBQ'tje... 'k wil het eerst nog wat afkuisen en inpakken en meenemen naar huis... maar nu het einde van de reis in zicht komt, heeft mijn chef het heft - op logistiek en organisatorisch vlak - terug in handen genomen en ze is er stellig van overtuigd dat "die bazar nooit meer gebruikt gaat worden en dus nog jaren dik in de weg in de kelder gaat liggen en daarbij we hebben er toch genoeg geniet van gehad dus gooien we het beter nu weg in plaats van er nog aan te sleuren!" 

BIMG_1112.jpg

Ik bedenk dat ze waarschijnlijk (weeral) gelijk heeft en dump het ding in de container... met lichte spijt! 

BIMG_1113.jpg

Het weer oogt wat somber als we het "Parc de la Montagne de Reims" doorrijden... veel zon is er spijtig genoeg niet... maar veel verkeer gelukkiglijk ook niet... hier en daar een tractor op hoge poten... 't is maar wanneer we ergens in de buurt van Charleville-Mézières zijn, dat we in een file sukkelen... maar eens daar voorbij, gaat het snel tot aan de grens... en voor de middag rijden we Wallonië binnen... we zijn bijna thuis...  

We lozen nog gauw ergens op een parking langs de N5 ons vuil water... dan zijn we daar toch al van af... en bollen dan langs Couvin richting Charleroi... nu ja, bollen... eerder hobbelen en rammelen... 't is niet te geloven maar in héél Frankrijk zijn we nergens - maar dan ook nergens! - zo een slechte weg tegenkomen als die N5 in de Walen... zelfs het ondergelopen strand van Piémanson was beter bereidbaar dan dat mottig stuk steenweg!

 Manmanman... onze zjatten, teloren en glazen rinkelen oorverdovend en ik hoop alleen dat we die laatste uren geen brokken meer gaan hebben... maar we geraken toch heelhuids in Charleroi, nemen daar de ring en geraken via het kluwen van autosnelwegen redelijk vlot in Zaventem... het zit erop...  we zijn er!

BIMG_1115.jpg

de dag nadien dient onze camper binnengeleverd... maar die dag telt niet meer mee als "congé"

we poetsen hem uitgebreid - binnen en buiten - zoeken tevergeefs naar mijn linker brilleglaaske, zorgen dat alle rommel er uit is en kleven het richeltje aan de zetel vast dat onderweg was losgekomen... kortom we willen hem in perfecte staat terug binnenleveren, wat maar normaal is! 

BIMG_1125.jpg

BIMG_1126.jpg

BIMG_1119.jpg

BIMG_1116.jpg

BIMG_1121.jpg

BIMG_1120.jpg

iets na de middag mobiliseer ik dan mijn kroost en rijden we naar de eigenaar... 

BIMG_1128.jpg

BIMG_1127.jpg

ik neem nog een laatste fotootje van ons "spel" en van mijneigen...

BIMG_1129.jpg

afgezien van één platte achterband en een kaduuk leesbrilleke is de reis zowat vlekkeloos verlopen... 't was tof... heel tof... we gaan dat nog doen... zeker weten!      

           

15:17 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.