05-07-10

De Ronde...

'k ben er nog altijd niet goed uitgeraakt... uit wat ik nu moet denken over de aankomst van de Ronde van Frankrijk, zondag in Brussel. Maar feit is dat je in je eigen hoofdstad dus duidelijk je eigen vlag niet mag tonen als er iets te doen is... nu ja het mag... maar niet te dicht in het zicht van de notabelen... dat belooft voor volgende zondag... de 11e!

tourdefrance 002
 

nu ja, dat er in Brussel fransdolle idioten rondlopen die zich verbaal en fysiek agressief opstellen tegen Vlamingen, dat zijn we na 33 jaar werken in die stad onderhand gewoon... de fransdolle medemens is niet echt polyglot en slechts democraat en verdraagzaam als het echt in zijn eigen kraam past... wijzelf werden zondag dus uitgebreid en soms trottoirbreed verweten voor conards, idiots, emmerdeurs, faschistes, sales flaments, nazi, SS... tja... 't zegt meer over hun en hun IQ... dan over ons... peins ik dan...

tourdefrance 003

we werden trouwens van dichtbij in de gaten gehouden door een detachement brusselse flikken... op een gegeven moment zelfs dik 15 man sterk... kwestie dat ze direct konden ingrijpen indien we - met vlag en wimpel - zouden willen oprukken naar de koninklijke tribune... of zoiets... maar dat wilden we helemaal niet... wij kwamen gewoon naar de ronde kijken... met een vlag... et alors!

al die politie had echter ook zijn voordeel... de bedreigingen bleven bij ons groepje beperkt tot verwijten... iets verder op de laan werd een alleenstaande Vlaming (met grote Leeuwenvlag) fysiek gemolesteerd: hij kreeg duwen, een paar stampen en zijn zonnebril werd van zijn gezicht geslagen... en een andere "vlagger" kreeg van een fransdol madammeke een slag van haar paraplu op zijn kop... resultaat... dikke buil... maar gelukkiglijk was de paraplu er ook aan!

tourdefrance 007

Hoewel dus Vlaamse vlaggen niet getolereerd werden binnen de "perimeter", mocht een groepje vendelzwaaiers wel van jetje geven met brusselse vlaggen...

tourdefrance 008

de kostuumpjes van de majoretten oogden wat somber - zelfs in dat stralende weer - en persoonlijk vind ik vendelzwaaien ook wat oubollig... maar soit... 'k dacht trouwens dat je dergelijk vertoon nog enkel kon ontwaren op oervlaamse evenementen zoals bedevaarten en wakes en zo... maar nee hoor... 't is blijkbaar ook nog steeds een springlevende discipline in onze eigenste hoofdstad... waarbij  wordt bewezen dat we in feite allemaal niet zoveel verschillen en Brussel duidelijk in Vlaanderen ligt... 

het wezenlijke verschil zat hem dus eigenlijk in het feit dat Vlaamse Vlaggen en wimpeltjes uitdrukkelijk waren verboden in de tribunezone... en daadwerkelijk werden afgepakt en "manu militari" verwijderd van kinderwagens en buggy's... en al de andere soorten wimpeltjes en vlaggen niet... en dat op bevel van de burgemeester... wel, ik blijf erbij... da's volgens mij een burgemeester onwaardig en bovendien een daad van puur racisme... Thielemans moest zich schamen!   

tourdefrance 009
 

uiteindelijk geraakten wij, na het aanschouwen van een tumultueuze spurt en valpartijen en allerhande truitjesuitreikingen en andere podiumfeestelijkheden toch terug weg... en zonder kleerscheuren en met vlag... wel met een bocht omheen de verboden zone... weg uit Brussel... richting Westrode en hotdogs... 

op een kruispunt iets verder lieten we ons wel nog rap eens trekken naast een mooie moto... niet ene van de brusselse polies, want daar was ik op dat moment nogal ambetant op, maar naast eentje van de "escorte présidentielle"... ze zijn officieel met een stuk of 30 geloof ik en er rijden er daarvan een hele zwerm 3 weken lang mee in de Ronde.

hoe Sarkozy nu de eerste weken zijn boodschappen moet doen, weet ik eigenlijk niet... maar 't zal me worst wezen... allé, hotdog wil ik zeggen!     

13:15 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hot dog? Toch maar gene kopen bij het tourcircus. 6 euro 't stuk;-)

Gepost door: hildegard | 06-07-10

De commentaren zijn gesloten.