04-07-10

van goei muziek in Diegem en onverdraagzaamheid in Brussel

Gisteren zijn we zoals gezegd naar Margarock geweest... schitterend weer en wreed plezant optreden... niet echt veel volk... maar de echt belangrijke mensen waren er wel!

 Knipogen

Afbeelding 009

Shake was in grote vorm en Sweet Coffee was nadien lekker meegenomen... vandaag - zondag - moest je daar op Werchter voor betalen, gisteren gratis te zien en horen in Diegem... met dank aan de plaatselijke politiekers... goed bezig mannen... 

Afbeelding 003

spijtig genoeg kunnen we niet hetzelfde positiefs zeggen van de brusselse politiekers... ze zijn met velen... maar daarmee is alles gezegd... vandaag hebben we namelijk een staaltje onverdraagzaamheid meegemaakt... want we zijn gaan "vlaggen" aan de aankomst van de Ronde van Frankrijk"... kwestie van "de beest eens buiten te hangen" en de Houba De Strooperlaan dus wat te verfraaien met Vlaamse Leeuwenvlaggen...

Afbeelding 010
      

op zich een zeer vreedzaam initiatief... maar sinds de laatste verkiezingen zijn ze in Brussel blijkbaar wat de pedalen kwijt... we werden tenauwernood getolereerd door de plaatselijke polies en mochten met onze vlaggen absoluut niet in het zicht van de aankomsttribune komen... dat was blijkbaar voorbehouden terrein voor een troep majoretten en vendelzwaaiers(!) van het Brussels Gewest...

Afbeelding 014
  

we deelden eveneens honderden kleine leeuwenvlaggetjes uit... die even verder prompt werden in beslag genomen door diezelfde alomtegenwoordige en zeer nijvere brusselse politie... blijkbaar op persoonlijk bevel van burgemeester Thielemans himself... Bert II werd blijkbaar verwacht op de eretribune en die zijn uitzicht mocht niet worden bezoedeld door Vlaamse vlaggen!!

Pas op, al de rest mocht wel... belgische vlaggetjes, brusselse irisvlaggetjes, Schotse vlaggen... waalse hanen... kortom, alles mocht door... behalve Leeuwenvlaggen of vlagjes... en dat in de hoofdstad van Vlaanderen... een schande is't... een affront... een kaakslag... en bovendien puur racisme volgens mij!     

Manmanman, als ik van Bart De Wever was, ik sprak Bert daar toch eens over aan... als hij nog eens gaat verslag uitbrengen "ten paleize"... trouwens... als dat de manier is waarop de franstalige brusselaars willen samenleven met een andere gemeenschap... weet ik niet of we echt nog een federale regering moeten ineenknutselen... splitsen.. verdomme... het hele zootje... "onverwijld"!

Soit... ik vond een plaatsje op een kleine 200 meter van de streep, net buiten de "verboden zone"... kreeg in de tijd vóór de renners voorbijzoefden - en zowat plat voor onze neus plat op hun gezicht vielen - een pak franstalige verwijten naar mijn kop geslingerd maar werd al bij al niet echt fysiek lastiggevallen door onze fransdolle medemensen... wat niet van iedereen kon gezegd worden... maar daarover morgen meer... nu ga 'k naar TV kijken... naar het rondeverslag van vandaag!   

 

21:29 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.