09-01-10

MARRAKECH - de aankomst

In het begin van de kerstvakantie trokken we een weekje naar Marrakech... een verslagje in enkele afleveringen... vandaag het vertrek (hier) en de aankomst (ginder) op 18 december.

BLOG IMG_1806

de dag voordien heeft het zwaar gesneeuwd en vrijdag de 18e ligt de luchthaven in Zaventem er dus nog altijd wreed bleekjes bij, maar we hebben chance... de vlucht gaat door... maar is wel met iets meer dan een uur vertraging aangekondigd... Martinneke heeft haar schooldineetje halfweg moeten achterlaten om op tijd te zijn en had uiteindelijk een gang méér kunnen verorberen... er wacht ons echter een hele week hotel "all-inclusive"... dat komt wel goed... peins ik dan...  

BLOGIMG_1807

de vlucht arriveert - en vertrekt - inderdaad met een dik uur vertraging... en bovendien blijkt dat we eerst een ommetje maken langs Agadir... we gaan dus onderweg tijd hebben om de Trottergids nog eens door te nemen... ik zit aan een venstertje... pal boven de vleugel en zie dus de hele vlucht geen knijt... niet dat het veel verschil maakt in het donker... maar toch... 'k zie graag (de lichtjes van)de wereld onder mij... dan heb ik minder schrik...

de vlucht - met tussenstop - verloopt zonder problemen en vooral zonder turbulentie... ik verbaas me wel telkens opnieuw over de eetbakjes die ja onderweg (tegen bijbetaling) krijgt voorgeschoteld... 't is meer verpakking en plastiek dan eten... 't is niet slecht maar dat is relatief... 't smaakt gewoon naar niks... vooral het minuscule blokje ingepakte kaas is een waar culinair raadsel... volgens mij fabriceren ze die dingen specifiek voor de luchtvaart... 't moet zo smakeloos mogelijk wezen peins ik, dan kan er toch al niemand zagen over de smaak.

BLOGIMG_1808

de landing is perfect, de bagage en douane vlotjes  en iets na middernacht staan we buiten... de temperatuur is zacht... de weersvooruitzichten redelijk, we zijn plots een uur vroeger dan thuis en de bus staat te wachten om ons naar hotel Les Almoravides te brengen... puike service van Jetair... aan het hotel blijken we het enige koppel dat daar moet zijn... de rest gaat naar een RIU, een kilometer of zes buiten het stadscentrum... wij zitten in de Medina, op 500 m van het Djemaa El Fna- plein... tof... de nachtportier laat ons de nodige paperassen invullen, meldt dat er nog iets te eten klaarstaat op de kamer en wijst de weg naar de lift... een uurtje later is de valies uitgepakt, het klaarstaande bordje fruit opgesmikkeld en liggen lekker in bed naar een kompleet onverstaanbare Marrokaanse zender op TV te zien... tot blijkt dat we geen zapper hebben en ik er dus weer uit moet om het verdomde ding af te zetten... Marrakech... morgenvroeg beginnen we er aan!      
   

 

21:22 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.