09-12-09

omhoog en omlaag

'k ben vandaag voor het werk nog eens naar de Walen geweest, in het kader van onze VCA festiviteiten ga ik op verplaatsing overal een sketchke doen en vandaag was 't in Mons... weeral in 't Frans dus... we zijn halfweg, nog 4 sessies te gaan en 't begint goed te zitten... voel mij redelijk zeker van mijn tekst... en ben iedere keer rapper en rapper "vermomd"...

IMG_1764
 

'k heb nog wel geen foto's van de "act" zelf... dat komt hopelijk nog...

IMG_1765

'k heb dan maar in het terugkomen "onder de baan" een fotootje getrokken van de scheepslift van Strépy-Thieu... het ding overbrugt een hoogteverschil van 73 meter en een beetje en vervangt op zijn eigen de 4 hydraulische antieke scheepsliften op het historische "Canal du Centre".

Dit enorme ding is (naar het schijnt) wel niet hydraulisch zoals die antieke liftjes... maar wordt electrisch aangedreven... 't was indertijd een absoluut megalomaan project en hopelijk brengt iets op...  't was natuurlijk wel wat mistig vandaag, maar veel boten heb ik toch niet gezien op dat kanaal...  maar als er daar éne versast moet worden, beginnen de lampen te flikkeren en sputteren de percolateurs in de hele Borinage... van horen zeggen... !

Knipogen

maar 't blijft wel een straf stukske techniek... 't is zelfs in de mist een imposant zicht... het enige wat ik een beetje mankeer, is deftig zichtbare publiciteit voor hun sponsor.... ze zouden daar op zijn minst een grote Vlaamse Leeuw op de zijkant van het beton mogen verven... dat vind ik!
   

 

17:30 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.