23-11-09

GEDAAN !

IMG_1654

"godverdomme"... 't is ermee gedaan... met de poetspoezen...

gisterennamiddag zat de zaal goed vol... 

IMG_1655

maar ondertussen is de produktie al "prehistorie"... 

poetspoezen 094

de laatste voorstelling is afgelopen, de tapisseerpap op, de duvel leeg, het licht aan en de scene opgeruimd... straks nog het dekor afbreken en vanaf vandaag gaan we ons met andere dingen moeten onledig houden... 

met mijn verzameling autootjes bijvoorbeeld... niet met de grote van de madam... die krijgt deze week een nieuw kleurtje, maar dat laten we veiligheidshalve door echte "spuiters" doen... gisteren was normaal één van de laatste keren dat het ding als een witteke naar buiten kwam... 't wordt een blauwe nu... 't zal schoon zijn!

IMG_1653

IMG_1650

IMG_1651

IMG_1648

't zal schoon zijn... als 't gedaan is!

and now for something completely different: 

op 22/11 vierde ik een belangrijke "jubilee" !

't was dit weekend precies 10 jaar geleden dat ik mijn rookgerief buitensmeet... in de nacht van 21 op 22 november 1999 heb ik de laatste stinkstok ooit genuttigd... in een grieks restaurant in Ukkel, na de laatste voorstelling van het toneelstuk "August August", waar ik toen in meespeelde... aan tafel geraakten we - na enkele ouzo's en retsina's - in een verhitte discussie verzeild over roken en stoppen met roken en daar hebben wij het toen gekunnen om - met veel tamtam - ons pakske en aansteker plechtig op tafel te deponeren en met luider stemme te verkondigen dat het volgens onze bescheiden mening wreed simpel en makkelijk was... en dat we er bijgevolg gewoon mee stopten... daar en toen... wedden?... en 't bleek inderdaad makkelijk...   'k heb sindsdien nooit meer gerookt...  'k begrijp nog altijd niet hoe het me lukte... maar ben toch wel lichtelijk tevreden en trots!

stop

Al 3654 dagen heb ik dus elke dag opnieuw de prijs van een pakske smoor gespaard (en in toneelperiodes méér dan een pakske per dag!)... of in totaal - afgerond - zo ongeveer 18300 euro... of iets meer dan 732.000 oude franken... een hoop geld die niet stomweg de lucht werd ingeblazen... mijn enige probleem is dat ik begot niet precies weet waar ik al dat geld ondertussen wel aan heb opgedaan... want in de schuif ligt het duidelijk niet!

Onbeslist

12:07 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.