30-10-09

van Sinterklaas en Brusselse onverdraagzaamheid

'k heb tot mijn stomme verbazing vanmorgen in de gazet mogen lezen dat onze fransdolle medemensen het in het brusselse weeral bont maken...

francoise_dupuis

Francoise Dupuis, politieke excellentie, franstalige sos en tegenwoordig kersvers voorzitter van het brusselse parlement - één van de talrijke parlementen waarmee de francofonen dit land tegenwoordig onbestuurbaar maken - heeft zich van haar beste kant laten zien... over de buitenkant wens ik mij niet uit te spreken, maar haar beste kant... dat is precies toch niet de binnenkant!

Haar administratie had haar geboekt om op sinterklaasdag een bezoek te brengen aan de kinderafdeling van het UZ in Jette... maar zijne excellentie weigert... ze wil niet... het ziekenhuis is "officieel" een Nederlandstalige instelling en zij is franstalig... bijgevolg vertikt ze het om die zieke kindertjes te gaan bezoeken... haar administratie werd dringend opgedragen ergens anders een Sinterklaasfeestje te bouwen... ver weg van mogelijk Nederlandstaligen vermoed ik...

Is dat mens als parlementsvoorzitter geen voorzitter van alle Brusselaars... peins ik dan... en weet ze niet dat ze in Jette perfekt tweetalig zijn en het er dus waarschijnlijk halfvol franstalige kindertjes ligt... dit in tegenstelling tot het ééntalig franstalige UZ in Woluwé, waar je als Vlaming absoluut niet terecht kan in je eigen taal... hoe kortzichtig kan je als fransdolle politieker wel wezen... gaat Patrick Dewael - voorzitter van de federale kamer - zich in de toekomst ook nog enkel bezighouden met onderdanen van zijn eigen taalrol... tsjongetsjonge... en dan verwijten ze ons van TAK en de VVB dat wij extremisten en "énergumènes" zijn... d'er is nog véél werk aan de winkel... en om te beginnen zou ik al durven zeggen... splitsen... het hele zootje!

09:55 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Groot gelijk
Wat is dat weer voor een dom mens. In het UZ Jette hoor je meer en meer Frans onder de patiënten. Bovendien worden die mensen in uitstekend Frans verdergeholpen maar dat zal weeral normaal zijn in een Nederlandstalige instelling zeker. In UCL bekijken ze je zoals een koe op een wei als je hen in het Nederlands aanspreekt.
Die Franstaligen zijn dus echt zo dom.

Gepost door: Martje | 30-10-09

Intellectueel en emotioneel dom dus

Gepost door: Martje | 30-10-09

De commentaren zijn gesloten.