15-10-09

flitsbrievenbus

'k heb onlangs een brief van "de Post" in mijn bus gekregen: mijn brievenbus voldoet niet meer aan de normen... ze zit al 82 jaar in de voordeur en generaties facteurs hebben daar steeds moeiteloos alle mogelijke gewenste - en dikwijls ook ongewenste - zendingen doorheengemoffeld... maar dat is binnenkort als het van de post afhangt volkomen voltooid verleden tijd! De afmetingen van de spleet zijn niet meer conform de (nieuwe) standaard van de post, 't is dus "uitbreiden" of géén post meer. Gezien in Zaventem centrum - in het belang van de klant(?) - het postkantoor werd opgedoekt, is de tweede optie niet echt een optie! 

Je denkt dat in de huidige gedigitaliseerde wereld de poststukken toch aanzienlijk minder in aantal en afmetingen zouden moeten worden... en dat is in de praktijk ook wel zo... telefoonboeken hoef ik bijvoorbeeld niet meer, postordergidsen ook niet en de meeste publiciteit kan ik ook missen... we bekijken het wel op het internet als we iets nodig hebben...  mijn facturen zijn meestal gedomicilieerd of komen met certipost binnen en zo... dus veel moet er langs dat spleetje niet passeren... de gazet is zowat het grootste "volume" dat dagdagelijks doorheen het huidige exemplaar moet... en mijn gazettenman heeft daar absoluut geen problemen mee, zelfs met de weekendkrant op zaterdag niet, 't is dan ook een privébedrijf die de kranten rondbrengt, vermoed ik... een firma met minder CEO's en managers en consultants en regelneven dan De Post... en in die eerbiedwaardige instelling hanteren ze - ongetwijfeld allemaal in het belang van de klant! - duidelijk andere maatstaven... en dus maken ze er wel een probleem van... opdat mijn facteur nog vlot in staat zou zijn, met hart en ziel zijn taak naar behoren uit te voeren... en indien ikzelf en mijn buren(?) in optimale omstandigheden van de "service" van de post willen blijven genieten... moet mijn gat aanzienlijk breder worden...(enfin, dat van de brievenbus bedoel ik!)...

IMG_8739

in de praktijk betekent dit dus of een nieuwe voordeur steken... of een nieuwe bus ergens buiten aan de muur hangen... we hebben - na rijp beraad met ons eigenzelve en met de madam - geopteerd voor een nieuwe voordeur... er kwam na 82 jaar toch wel wat sleet op de huidige deur...

straat

en bovendien, toen in 1927 het huis werd gezet (2e links) was onze "Avenue du Château d'eau" in het toenmalige Saventhem nogal een chique buurt en dus vermoedelijk zeer "frans" geörienteerd... zoals de meeste dingen in die tijd (?)...  en staat er bijgevolg "lettres" op mijn brievenbus!

IMG_8741

 ('k heb er onlangs - voor de verkiezingen - wel een stickertje boven gekleefd met de beleefde vraag toch maar géén franstalig drukwerk te bussen, maar 't is toch wat verwarrend als je overtuigd Vlaming bent newaar!)... dus... zijn we momenteel druk op zoek naar een firma die ons een economisch en esthetisch verantwoordde voordeur kan bezorgen... met brievenbus van afmetingen conform alle mogelijke postuaire regeltjes en normen... en dit alles binnen een aanvaardbare termijn... maar liefst zo rap mogelijk..."onverwijld", als het ware... 't is echter niet gemakkelijk... makers van voordeuren liggen duidelijk zomaar niet voor de deur op te rapen... maar we werken er aan... 't komt ooit wel in orde...  "onverwijld"... zoals de splitsing van BHV... de tsjeven weten dat zoiets langer kan duren dan initieel voorzien... hopelijk zijn het postmanagement, de postmeester en de facteur in mijn streek van CD&V signatuur... in elk geval... ze gaan allemaal toch nog wat wachten... voila...! 

In afwachting kan ik misschien aan de lantaarnpaal op mijn voetpad tijdelijk een  origineel buske hangen... zoiets gelijk die gasten van garage Dierickx op de Haachtsesteenweg in Melsbroek hebben hangen... plezant... en hoogst origineel! 

Flitspaal Garage Dierikx Melsbroek (6)

Flitspaal Garage Dierikx

(merci Leon voor de foto's)

'k hoop enkel dat de afmetingen van zo een flitspaal voldoen aan de normen van de post en dat hij juist hangt... want volgens mij gaat een klein facteurke wreed moeite moeten doen om tot aan het spleetje te geraken... in elk geval, je moet 's morgens in je pyjama (of badjas!) wel een stukske de straat op om aan je gazet te geraken... maar 't is toch weeral lekker meegenomen dat het verkeer voor je deur de eerste tijden vermoedelijk een pak rustiger gaat passeren!

Knipogen

  
   

12:57 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.