31-05-09

ONZE PA VERJAART DUS VANDAAG !

Hiep-hiep

 Voor de feestelijkheden zelf trokken we vanmiddag naar "De Chinees"!

IMG_9748

IMG_9750

IMG_9749

IMG_9753

IMG_9755
 

11:13 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-05-09

onze pa is bijna jarig!

nieuwsflash

16:14 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-05-09

van weten en nog niet weten


Volgens de peilingen in de gazetten weet een kwart van de kiezers nog niet voor wie te stemmen... niet dat het nog echt nodig is om dat effectief te gaan doen... vind ik... de postjes zijn blijkbaar al zo goed als verdeeld en de coalities liggen zo goed als vast... hoewel, bij de walen willen de liberalen niets meer met de sossen te maken hebben... en omgekeerd ook... bij de Vlamingen brallen de liberalen - zoals gewoonlijk - maar wat aan in nietszeggende holle slogans en mogen de sossen zelf op voorhand niet zeggen wat ze willen van Tobback, de tsjeven willen verder doen met hun goed bestuur, wat dat ook moge zijn... en bij De Decker weten ze nog niet goed of ze een centrumlinkse dan wel centrumrechtse koers uitwillen en in Brussel wil de N-VA stemafspraken maken met de belgische unionisten... 'k hoop dat ik dát slecht gelezen heb... maar staan de Vlaams Belangers - zoals overal - er alleen voor en verder wou Bertje (die van VU-ID-SPIRIT-Sossen enz... ) eerst géén verkiesbare plaats maar is nu opgesmeten omdat hij dus géén verkiesbare plaats kreeg van dingsken... en de groenen... die willen de kloof tussen arm en rijk aanpakken... peins ik toch... maar 't kan ook iets anders zijn... want het is allemaal wreed ingewikkeld geworden... ik vergeet waarschijnlijk zelfs nog hier en daar een partijtje... soit... 't is dus echt niet te verwonderen dat de mensen niet meer weten voor wie te stemmen... maar ik, ik weet het wel... hajaaa... hoewel...

 Onbeslist

maar ik weet dan weeral niet of, wanneer en naar waar we op vakantie gaan...

 Mobilhome 010

Mobilhome 002-800

Hoe, dat weet ik al wel: we hebben een motorhome gereserveerd... geen VW-camionetteke zoals verleden zomer, maar een echte... een grote!... met deftig slapen voor 5, een grote frigo, WC, douche... airco, luifel, terrasmeubeltjes, generator en nog een boel snufjes... alleen weten we nog niet of we ermee gaan weggeraken in augustus... 't is afwachten of de kroost door de eerste zit van de examens geraakt... en zo niet... wanneer die herexamens beginnen...

'tja... je kan niet alles weten nietwaar... maar we hopen... op een goed resultaat van Bart De Wever en co. op 7 juni... maar nog veel belangrijker... op een schitterend resultaat van onze Jan in Leuven op het einde van de maand... en hoop, hoop doet leven!   

13:56 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-05-09

van voetbal tot politieke provocatie in de Rand

Zoals ik had verwacht, is Standard gisteren kampioen geworden... ik ken verder niks van voetbal, maar dat had ik toch door toen ik de laatste dagen de  Anderlechtse trainer, hun voorzitter en sommige spelers en nog wat pipo's bezig hoorde: tssss...  als een ploeg zo vol is van zijn eigen zelve... dan zit daar voor de rest meestal niet veel serieus meer in... wegens plaatsgebrek... en wat er niet in zit kan er niet uitkomen niewaar!

Maar we gaan stilletjes stoppen over die voetbal... ze zijn kampioen, terecht of niet terecht... en één van mijn mannen - zwaar supporter van! - is er vandaag niet... zoals verwacht... wegens gisteren en vannacht zwaar zat geweest... en voor de rest is 't gedaan voor dit seizoen... peins ik(?)

Gedaan met het voetbal... leve de verkiezingen... we hebben direct iets anders om over te zeveren zie... want die verkiezingen, ze naderen!

Van politiek ken ik echter ook niet echt veel... 'k ben Vlaming en weet bijgevolg al op wie ik ga stemmen... trouwens alle programma's - op een uitzondering na - trekken tegenwoordig opéén en de heren politici spelen de laatste tijd regelmatig "op de man"... beetje zoals tijdens die laatste testmatch in het voetbal gisteren... behalve de fransdolle FDF'ers en aanverwante fanatici in de Vlaamse rand... die zijn helemaal zwaar uit de bocht aan het gaan... die raken zelfs geen bal meer maar spelen nog enkel een vuil spelletje waarbij de meest elementaire spelregels vlotjes worden genegeerd!    

Verleden week bijvoorbeeld wilden een paar onaangepaste UF-politiekers uit de Vlaamse rand (Eric Libert en DamienThiéry) op hun gemak een paar franstalige affiches gaan plakken in Halle, dus op Vlaams - en bijgevolg ééntalig! - grondgebied en werd daar prompt vakkundig weggejaagd door Mark Demesmaeker en een aantal alerte Vlaamse medestanders... als "represaille" tegen zoveel "ondemocratische" Vlaamse onwil, plantte Maingain, FDF-opperhoofd en burgervader van Sint-Lambrechts-Woluwe, dan maar een paar borden in zijn gemeente... en dus op Brussels - en bijgevolg tweetalig - grondgebied, grote officiële verkiezingsborden, waar blijkbaar volgens democraat Maingain enkel franstaligen exclusief hun verkiezingsrommel op kwijt mogen...

Panelen 2

panelen 1

Foto's: Ludo Monballiu (waarvoor dank)

Volgens mijn bescheiden mening mag dat zomaar niet in Brussel, dat is - tot nader order - nog steeds een wettelijk tweetalig gebied... 'k peins dat de taalwet (en misschien nog wel een paar andere wetten), hier kamerbreed wordt met de voeten getreden...

Democratie... de fransdolle medemens heeft het er blijkbaar moeilijk mee... vannacht gingen ze trouwens een stapje verder en werden N-VA affiches op borden in het Vlaamse Sint-Stevens-Woluwe besmeurd door... het UF...(?)

panelen 3

panelen 4

Foto's: Johan Slembrouck (waarvoor dank)

Er werd bovendien naast de foto van N-VA'er Mark Demesmaeker een pamflet gekleefd waarin de N-VA(?) militanten wordt verweten dat ze een bende oud-SS'ers zijn... tja, wat kan je nu tegen zulke onzin inbrengen?... minstens bedenken dat er blijkbaar niet alleen aan Vlaamse kant "arme achterlijke mentale mensen" rondlopen!

Als dit tekenend moet zijn voor de verdraagzaamheid van onze fransdolle buren, dan zijn de doelstellingen van dat Belgavox-concert (onder het atomium verleden week) vermoedelijk een beetje fout overgekomen aan de andere kant... tenzij die zo fel geroemde belgische "verdraagzaamheid" enkel van Vlaamse kant moet komen natuurlijk...?

Nog 13 dagen campagne voeren... als dit de teneur is aan franstalige kant, gaat het precies nog spannend worden in onze Vlaamse rand.

 

14:23 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-05-09

WALIBI

Vandaag heb ik absoluut geen tijd om hier blogsgewijs veel zever te verkondigen... we gaan met Belgacom een dagje naar Walibi! De tickets, cadeau- en eetbonnen, de parkingkaart en het zwemgerief - om veiligheidsredenen géén boxershort! - liggen klaar, mijn nieuw zonnebrilletje (een echt merkmodel uit Turkije) ook...  de kap van Martinneke haar Fordje nog naar beneden doen en de status van mijn inentingen checken (we gaan naar de walen - het buitenland - nietwaar !) en we zijn ermee weg! 

walibi

09:24 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-05-09

Standard wordt kampioen !!

Alle rommel thuis was gisteren rond de zevenen afgewassen, opgeruimd en/of weggeborgen... dus 'k wou - op mijn laatste avond als vrijgezel - rustig een pint gaan drinken... het enige café dat open was in het centrum bleek het Volkshuis en daar hadden ze toch wel die testmatch opstaan zeker... manmanman... een groot scherm aan het plafond + nog een TV aan de andere kant en het hele kot afgeladen vol brullende voetbalsupporters... allemaal hevig supporterend voor "den Anderlecht" 

een kwartier wringen om tot aan de toog te geraken, halsbrekende toeren uithalen om met 2 Witte's zonder te klutsen terug buiten te geraken... rustig een pint drinken?... 't kan verkeren... gelukkiglijk was er op het terras nog een plaatsje vrij aan een tafeltje... vermoedelijk omdat je van daar geen enkel TV-scherm kon zien... 

tja... geef het volk brood en spelen... in dit geval bier en voetbal en de crisis, de politiek, de verkiezingen... het zal hun allemaal worst wezen... ik persoonlijk ben geen voetbalfan... dus ook geen supporter, niet van Anderlecht... ('k heb mij gisteren wijselijk héél gedeisd gehouden)... maar ook niet van Standard... 't kan mij absoluut geen barst schelen wie er kampioen wordt... hoewel, die Ariel Dinges heeft precies nog een tikje meer arrogante pretentie dan de rest... dus toch maar "Standard kampioen"...

alhoewel...  kiezen tussen een brusselse of een waalse club... neen hoor... ik laat de kelk aan mij voorbijgaan... ik kies voor een testmatchke met die hieronder!

voetbal
    

10:15 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-05-09

'k ben nog 2 dagen vrijgezel... 't is dus nu 't moment... kandidaten gelieven zich te onthouden indien ernstig!!

'k ben inderdaad bijna vrijgezel af: mijn madam was begin verleden week met haar klas naar Turkije vertrokken (die middelbare scholen zijn tegenwoordig meer reisbureau dan onderwijsinstelling peins ik)... maar - als alles goed gaat - komen ze vrijdag terug.

hoog tijd dus om mijn kot wat op te ruimen !!

rommel

nee hoor grapje... mochten jullie daar in Bodrum op internetcafé per ongeluk naar mijn gezever kijken... geen paniek !!

'k ben veel in de kelder bezig geweest, dus het huis is redelijk proper gebleven, er staat zelfs maar een heel klein beetje afwas - enkel van vanmorgen! - en de vuile was zit mooi in de mand en het papier en de flessen en de PMD zak hebben we gisteren braaf buitengezet!

en morgen - 't is toch een vrije dag - gaan we eens stofzuigen, het terras borstelen, de keuken wat opruimen en een vaatje wijn klaarzetten en dan zijn we er helemaal klaar voor... nu ja... het hout van de veranda is niet behandeld en de bomen nog niet gesnoeid.... en er stond nog wel wat op het lijstje... maar de bloempot van oma hangt recht... en de olie van je cabriootje is nagezien... tja... een mens kan niet alles tegelijk niewaar... trouwens... met de verkiezingen die naderen moesten we al wel eens naar een kaas- en bieravond van de N-VA... en in het weekend naar die VVB conventie en straks naar een debatavond in Steenokkerzeel.... 

leeuwenvlag

maar kom toch maar terug... anders moet ik zondag met onze Jan alleen naar Walibi... en we hebben voor 3 eten en tickets en zo betaald!

 

11:28 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-05-09

toespraken "DE CONVENTIE"

De integrale tekst van de toespraken, gebracht op de Conventie, vindt u hier: 

logo OVV

 

18:34 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-05-09

de dikste camion

één ding was ik nog vergeten toe te voegen aan mijn verslag van de conventie van zondag!

die gasten van de LDD hadden dan misschien wel een mooie old-timer pompierscamion bij... de prijs voor de dikste, zwaarste en meest opvallende camion ging vanmiddag met een hele straat voorsprong naar de mannen van het Vlaams Belang... zeker weten! 

IMG_9744

 (en dat het ding een Franse nummerplaat had, zien we bij zo een Peterbild door de vingers)

Knipogen

23:32 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

DE CONVENTIE

Dat olifantje is vanmorgen dan toch geboren.... hiep hiep hoera... ik ben dadelijk de moto opgekropen en recht naar Antwerpen vertrokken.. niet naar de zoo... daar zal nu wel volk genoeg staan met champagne, bloemen, suikerbollen of wat je bij een olifantengeboorte al pleegt cadeau te geven... maar naar "De Conventie" de pre-electorale manifestatie van de Vlaamse Volksbeweging!

IMG_9722

Nu ja, eerst ben ik eigenlijk eens naar de vogel(en?)markt gaa kijken... 't was meer dan 30 jaar geleden - van in mijnen troeptijd bij het 6e Linie - dat ik daar nog was naartoe geraakt... tof... veel volk, een stuk gewone groenten, fruit en "vanvanalles" markt met veel kraampjes... nieuwe en andere rommel....maar vogels of andere beesten zijn er blijkbaar niet meer... dat zal niet meer mogen van Gaia zeker... nu ja... geen gevogelte...  als ge de gebraden kiekens niet meetelt natuurlijk!

IMG_9735

Tegen de middag dan onder een loodgrijze hemel doorgereden naar Hangar 29 aan de Rijnkaai, waar het VVB evenement doorging... en toch wel juist naast het verkiezingscongres van "Lijst Dedecker" zeker!

IMG_9723

Trouwens, rare jongens, die gasten van LDD, tegenwoordig hebben ze blijkbaar zoveel interne brandjes te blussen, dat ze zich in één keer maar een eigen pompierscamion hebben aangeschaft...

een afzetsel uit Temse... wat doen ze in Temse dan tegenwoordig als het brand...? 'k hoop dat ze daar dan een nieuwe hebben... in elk geval, ik vond zo een oldtimer een schone achtergrond voor een fotootje van mijn oude Virago... en die mottige politieke affiches kan ik later nog altijd weg "fotoshoppen" nietwaar!  

IMG_9730

op de kaai waren de kameraden van TAK druk bezig met het monteren van vlaggemasten... een beetje in tegenlicht, maar dat is normaal... tegenliggen... of wringen... is de "core" business van TAK

IMG_9731

veel meehelpen hoefde ikzelf niet meer... als je strategisch net op het moment toekomt dat de voorbereidingen zo goed als klaar zijn, blijft er tijd genoeg over voor andere kompleet onnuttige bezigheden...zoals bijvoorbeeld een zelfportret met moto... enig narcisme is ons niet vreemd...

Onbeslist

daarna op mijn gemak een verkenningsronde gemaakt langsheen de standjes en in de grote zaal

IMG_9724

IMG_9726

IMG_9725

IMG_9728

IMG_9729

en eens gaan kijken achter de coulissen.... zelfs - puur toevallig! - tot bij de geburen...  waar LDD op dat moment nog vollenbak bezig was met "congresseren"... 't is wat flou... de foto... maar dat is zo met die hele partij en haar programma... 

IMG_9732

IMG_9733
 

nu ja... vollenbak... er stond buiten een wel zeer uitgebreide collectie auto's, camionetten, dubbeldeksbussen, motorhomes en - zoals eerder vermeld - een schone antieke pompiersauto voor de deur... allemaal volgeplakt met LDD-affiches... maar binnen was er toch niet echt veel volk... vond ik... maar dat kan misschien een subjectieve impressie zijn... en misschien hebben die wel allemaal hun auto vol geplakt... nu ze terug een fractie zijn, zal hun affichebudget tegenwoordig ook wel groot genoeg wezen... denk ik...

IMG_9737
 

Om mij toch nog een nuttige bezigheid te geven... en mij vooral weg te houden van andermans congressen, werd gevraagd door de Oppertakker of ik mee kon helpen om buiten parkeerwachter te spelen... de mensen de weg te wijzen en vooral het verkeer in goede banen te leiden, we stevenden namelijk af op een plaatselijk verkeersinfarkt: tegen dat het bij ons begon, ging het juist gedaan zijn bij LDD en al dat volk moest over dezelfde parking tegelijk buiten en binnen...

IMG_9736

Maar dankzij mijzelve en het organisatietalent en de onverdoten inzet van TAK verliep die hele parkeerkwestie zonder strubbelingen, agressie of blutsen... wij loodsten de "echte" Vlamingen binnen en hielden in het oog hoe en wanneer de anderen buitenreden.... om daarop fluks de vrijgekomen plaatsen op te vullen...

plezant en probleemloos... waarbij mij toch een paar dingen zijn opgevallen...

ten eerste... dat sommigen hun camionetteke vol affiches lieten staan en te voet verhuisden... gewoon van het congres van de LDD naar de Conventie van de VVB... er is dus nog hoop... allé, voor sommigen toch....

en ten tweede... dat de promomeisjes en -jongens van de Jean-Marie binnen duidelijk geen - of toch niet genoeg - eten en drinken hadden gekregen...  

IMG_9739
  

bijna stipt op tijd begon om iets over half drie onze meeting... en bijna iedereen was er dan ook op tijd... behalve één buslading... de enige buschauffeur in Vlaanderen die niet wist dat er dit weekend werken waren op de E19, hadden ze toch wel net ingehuurd zeker, om de mensen uit Oost-Brabant te brengen en die zaten dus bijna een uur vast in de file in Peutie

IMG_9741

binnen liep alles vlotjes: ik was - in geval van mogelijke evacuatie - verantwoordelijk voor tribune 3 en hield nauwgezet mijn klantjes op dat gedeelte in de gaten... 'k was nog nooit in die hangar van de oude Waagnatie(?) geweest en bestudeerde dan ook met interesse de infrastructuur... wel grappig dat een tribune vol geengageerde Vlamingen aandachtig zat te "manifesteren" onder een enorm opschrift " defense de fumer"... een relikwie op de betonnen draagbalk uit een lang(?) vervlogen verleden... 

zulke dingen vallen mij dan weeral op... en vind ik grappig... maar dat kan aan mij liggen.... de rest luisterde ondertussen naar de speeches van Peter De Roover, Willy De Waele, Dirk Brankaer, lachte met Raf Coppens, applaudisserde uitbundig voor voorzitter Defoort... nu ja, ik heb ook aandachtig geluisterd en gelachen en zo hoor... en nadien al mijn bonnetjes braaf omgezet in cola light...!

IMG_9743
 

voor meer info over wat er officieel precies werd gezegd en niet gezegd... tja... daarvoor verwijs ik liever door naar de websites van de VVB en aanverwanten, ongetwijfeld volgt daar nog wel een uitgebreid verslag van het gebeuren... 't is toch te hopen, want op de TV was er vanavond bij "één" enkel stilte... je kan ze aan de Reyerslaan nu wel niet direct verdenken van overdreven Vlaamsgezindheid... maar in het nieuws van 19.00u was er niets, maar dan ook niets van verslag te bespeuren... of 'k moet al heel slecht gezien en gehoord hebben... wel een paar minuten geleuter over de liberalen, die hadden - raar genoeg nog steeds met Somers op kop - ook al hun congres in Antwerpen... daarna een iets meer summier verslag van LDD, vervolgens een hoop gebazel over het "solidariteitsconcert" aan het atomium.... met interviews van een paar anonieme belgen en reacties van Axelle Red en Arno... en daarna begonnen ze over de Tamil Tijgers... of over Baby K, dat olifantje... of zoiets... 'k wil er van af... maar 't was zeker niet over de Conventie!

Er is dus nog werk aan tegen de 7e... mijn gedacht!

        

22:43 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |