25-05-09

van voetbal tot politieke provocatie in de Rand

Zoals ik had verwacht, is Standard gisteren kampioen geworden... ik ken verder niks van voetbal, maar dat had ik toch door toen ik de laatste dagen de  Anderlechtse trainer, hun voorzitter en sommige spelers en nog wat pipo's bezig hoorde: tssss...  als een ploeg zo vol is van zijn eigen zelve... dan zit daar voor de rest meestal niet veel serieus meer in... wegens plaatsgebrek... en wat er niet in zit kan er niet uitkomen niewaar!

Maar we gaan stilletjes stoppen over die voetbal... ze zijn kampioen, terecht of niet terecht... en één van mijn mannen - zwaar supporter van! - is er vandaag niet... zoals verwacht... wegens gisteren en vannacht zwaar zat geweest... en voor de rest is 't gedaan voor dit seizoen... peins ik(?)

Gedaan met het voetbal... leve de verkiezingen... we hebben direct iets anders om over te zeveren zie... want die verkiezingen, ze naderen!

Van politiek ken ik echter ook niet echt veel... 'k ben Vlaming en weet bijgevolg al op wie ik ga stemmen... trouwens alle programma's - op een uitzondering na - trekken tegenwoordig opéén en de heren politici spelen de laatste tijd regelmatig "op de man"... beetje zoals tijdens die laatste testmatch in het voetbal gisteren... behalve de fransdolle FDF'ers en aanverwante fanatici in de Vlaamse rand... die zijn helemaal zwaar uit de bocht aan het gaan... die raken zelfs geen bal meer maar spelen nog enkel een vuil spelletje waarbij de meest elementaire spelregels vlotjes worden genegeerd!    

Verleden week bijvoorbeeld wilden een paar onaangepaste UF-politiekers uit de Vlaamse rand (Eric Libert en DamienThiéry) op hun gemak een paar franstalige affiches gaan plakken in Halle, dus op Vlaams - en bijgevolg ééntalig! - grondgebied en werd daar prompt vakkundig weggejaagd door Mark Demesmaeker en een aantal alerte Vlaamse medestanders... als "represaille" tegen zoveel "ondemocratische" Vlaamse onwil, plantte Maingain, FDF-opperhoofd en burgervader van Sint-Lambrechts-Woluwe, dan maar een paar borden in zijn gemeente... en dus op Brussels - en bijgevolg tweetalig - grondgebied, grote officiële verkiezingsborden, waar blijkbaar volgens democraat Maingain enkel franstaligen exclusief hun verkiezingsrommel op kwijt mogen...

Panelen 2

panelen 1

Foto's: Ludo Monballiu (waarvoor dank)

Volgens mijn bescheiden mening mag dat zomaar niet in Brussel, dat is - tot nader order - nog steeds een wettelijk tweetalig gebied... 'k peins dat de taalwet (en misschien nog wel een paar andere wetten), hier kamerbreed wordt met de voeten getreden...

Democratie... de fransdolle medemens heeft het er blijkbaar moeilijk mee... vannacht gingen ze trouwens een stapje verder en werden N-VA affiches op borden in het Vlaamse Sint-Stevens-Woluwe besmeurd door... het UF...(?)

panelen 3

panelen 4

Foto's: Johan Slembrouck (waarvoor dank)

Er werd bovendien naast de foto van N-VA'er Mark Demesmaeker een pamflet gekleefd waarin de N-VA(?) militanten wordt verweten dat ze een bende oud-SS'ers zijn... tja, wat kan je nu tegen zulke onzin inbrengen?... minstens bedenken dat er blijkbaar niet alleen aan Vlaamse kant "arme achterlijke mentale mensen" rondlopen!

Als dit tekenend moet zijn voor de verdraagzaamheid van onze fransdolle buren, dan zijn de doelstellingen van dat Belgavox-concert (onder het atomium verleden week) vermoedelijk een beetje fout overgekomen aan de andere kant... tenzij die zo fel geroemde belgische "verdraagzaamheid" enkel van Vlaamse kant moet komen natuurlijk...?

Nog 13 dagen campagne voeren... als dit de teneur is aan franstalige kant, gaat het precies nog spannend worden in onze Vlaamse rand.

 

14:23 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.