23-04-09

drukdrukdrukdrukdrukdruk

'k heb het de laatste dagen terribel druk... zowel op kantoor... vanmorgen al van voor de zevenen uit mijn nest gebeld... als privé... binnen 14 dagen is er het jaarlijkse FVJ-lentefeest... waar ik mij telkens amuseer met een filmpje te maken over dat weekend... maar de PC die we daarvoor hebben gekocht wil de prullen niet draaien die we al hadden... dus moet ik dringend op zoek naar een adobe versie die onder Vista werkt en naar office applicaties en als voorbereiding al een aantal filmpjes maken en tussendoor die Vistatoestand van de gates wat onder de knie zien te krijgen... en morgen verjaart Pascalleke en de week erna grote betoging in Brussel en tussendoor wil ik absoluut nog eens op de moto geraken... en boodschappen doen... en de 9e organiseren we met de BBC - een nagelnieuwe motorclub van op het werk - onze allereerste activiteit en begin mei is 't kermis en jaarmarkt in Vilvoorde en mag ik mijn verjaardagscadeau gaan afhalen in "den troost" en morgen moet ik naar de Belgacom Group Awards wegens genomineerd en tussendoor zouden mijn schoonmoeder haar plantenbakken in orde moeten komen en er lekt olie uit de madam haar autootje en mijn bomen in de hof moeten volgens de Michel zwaar gesnoeid worden... 't is maar... 'k heb dus geen tijd om de eerste tijden hier veel zever te vertellen... want... drukdrukdrukdruk toemmetoch... 't is druk!

ambtenaar
  

09:14 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-04-09

Lissabon

IMG_9563

we zijn terug uit Lissabon... schoon stad... en groot... en wreed heuvelachtig... chique hotel... prachtig openbaar vervoer... goed gegeten... soms... soms ook absoluut niet...!

IMG_9247

IMG_9108

IMG_9513

IMG_9317

Martine was na 6 dagen rondlopen en de toerist uithangen pompaf... we hebben in alle mogelijke oude trammetjes gezeten... en mijn neus is verbrand... 

IMG_9466

en na 6 dagen kilometers bergop en bergaf wandelen - en tussendoor al eens iets drinken voor mijn verjaardag... of van dorst(!) - ben ik geen gram kwijtgeraakt... 't is verdorie godgeklaagd... !

IMG_9357

IMG_9502

IMG_9181

 

IMG_9371
 

IMG_9573
 

IMG_9462

14:44 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-04-09

3 mei: Mars op brussel

we zijn even een weekje weg op citytrip naar Lissabon... en maken ondertussen graag al wat reklame voor de "goede zaak" !

  MARS OP BRUSSEL

17:54 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-04-09

A certain amount of uncertainties

 

Martine kreeg onlangs voor haar verjaardag een prachtige afdruk van een werk van James Jean:

maze Maze

We kregen verleden week een uitnodiging voor de verissage van een tentoonstelling met o.a. werk van diezelfde kunstenaar, dus trokken wij gisteren met de hele familie naar het gloednieuwe en prachtige evenementencentrum AADocks, (Internationalelaan 7 in Anderlecht)...  naar de opening van 

"A certain amount of uncertainties"

IMG_9037

een prachtige tentoonstelling... en een originele openingsavond met pils uit plastieken flesjes, boterhammen met plattekaas , radijzen en ajuintjes... en een tros "dansmariekes" als toemaatje erbovenop...en dat alles op een schitterende locatie!!

IMG_9051

IMG_9053
 

ik citeer voor meer en serieuze info best uit de tekst van de persmap: (want die gasten kunnen het véél beter uitleggen dan ondergetekende met zijn gezever)

 Drie Amerikaanse en zeven Belgische kunstenaars, o.a. bekend van de Canvascollectie, verbeelden in hun werk de actuele thema’s onzekerheid en voortdurende verandering.

De kunstenaars Alda Snopek (be), Jo Foulon (be), Samuel Vanderveken (be), Ludwig Lemaire (be), Sven Overheul (be), UCAD (be) Helga Nullens (be), Joshua Hagler (usa), Kent Williams (usa) en James Jean (usa) brengen een combinatie van video-installaties, 3D-installaties, objecten, schilderijen en tekeningen.

Deze werken worden tentoongesteld op meer dan 700m² in een grote hal en een fotostudio in het nieuwe evenementencentrum AADocks in Brussel (www.aadocks.be).

De tentoonstelling toont het resultaat van een zoektocht naar kunstenaars die via hun werk op één of andere manier de eindeloze verandering uitdrukken en de mens daarin zijn plaats trachten te geven. Soms ondergaat hij, dan weer vecht hij ertegen, in enkele gevallen staat hij erboven.

De vernissage vindt plaats op vrijdag 3 april 2009 om 20u00. Er zijn hapjes, drankjes en cocktails, er wordt een performance voorzien met Dansmariekes door UCAD en in de loungebar speelt een DJ.

IMG_9041

A certain amount of uncertainties

De tijden veranderen. De mens zelf is hier in grote mate verantwoordelijk voor. Noem hem de katalysator. De ene kleine verandering genereert weer een andere grotere, waardoor de veranderende tijd de mens stilaan inhaalt.

De tentoonstelling toont het resultaat van een zoektocht naar kunstenaars die via hun werk op één of andere manier de eindeloze verandering uitdrukken en de mens daarin zijn plaats trachten te geven. Soms ondergaat hij, dan weer vecht hij ertegen, in enkele gevallen staat hij erboven.

Nooit probeert de kunstenaar ons te overtuigen van een sterk afgelijnde visie. Integendeel, hij maakt ons bewust van de verandering en biedt de toeschouwer een keuze aan interpretatiemogelijkheden.

Enerzijds is dat een verstandige keuze, want is het niet de eeuwige invraagstelling die van ons inteligentere wezens maakt? Een eeuwige drang naar evolutie of verbetering!

Anderzijds maakt het ons eeuwig ontevreden met wat we hebben en is diezelfde evolutie niet noodzakelijk een verbetering.

een greep uit de werken...  

IMG_9044

Jo Foulon (be) toont het ruimtelijk project ‘Soft Agressor’

Foulon volgde een opleiding vrije monumentale kunsten aan de Antwerpse Academie voor Schone Kunsten en is sinds 1998 actief als kunstenaar. Zijn werk staat in relatie met de omgeving en ontstaat meestal vanuit die omgeving. De materiaalkeuze is dan ook zeer divers. In 2006 ontving hij de Villa-Bastaprijs i.s.m. Weekend Knack en in 1997 deelde hij de Dapsen-Horlaitprijs samen met bevriend kunstenaar Tom Vansant. In 2008 maakte hij deel uit van de laatste selectie van de ‘Canvascollectie ’ en toonde zijn werk in BOZAR. (http://labo.canvas.be/node/41319?page=5)

 

IMG_9042

IMG_9043

Joshua Hagler (usa) woont en werkt in San Francisco

"My process is something like a stage rehearsal, a performance that seeks to imitate the subject matter on which the work comments. Painting is a way to stay near my subject matter, to cast myself as part of the mythology, to remember that I'm not separate from it, since, in fact, my religion, even if I no longer have a sense of faith, is a part of who I am."

 

IMG_9048

James Jean (usa) woont en werkt in Los Angeles

Jean is an artist based in Los Angeles, California. He was educated at the School of Visual Arts in New York, and lived in Manhattan and Brooklyn before moving to Los Angeles in 2003.

In a ceaseless torrent of images, his finely wrought and narrative-driven work has captured the attention of a world-wide audience and the admiration of other artists, designers, and filmmakers. Renowned for his draftsmanship, imagination, and ability to span the commercial and fine art worlds, Jean has created a deeply involved body of work that has been widely featured in print, fabric, large-scale installations, and animation.

Immediately upon graduating from the School of Visual Arts, he became a regular cover artist for DC/Vertigo Comics in 2001. A unique mix of art historical and modern design references, Jean's covers received great critical and popular acclaim, winning him 5 consecutive Eisner awards and 3 consecutive Harvey Awards for Best Cover Artist, an unprecedented feat. This early exposure led him to create work for diverse and prestigious clients such as the New York Times, Rolling Stone, Atlantic Records, Playboy, Nike, and Target.

Perhaps the most startling aspect of Jean's work is its constant evolution, breaching new narratives and environments. His large scale wallpaper drawings for Prada's Epicenter stores were turned into fabric prints and applied onto bags and shoes for their Spring/Summer 08 collection, and he wrote and designed an animated film based on the original wallpaper drawings. The design agency, 2x4, transformed Jean's work into a variety of store installations, merging his drawings with the architecture in Epicenter stores across the world.

Since 2007, he has stopped illustrating in favor of personal paintings, book projects, and gallery shows, summoning faded memories and tracing fleeting arabesques.

 IMG_9045

IMG_9056

 IMG_9058

UCAD (be) is een collectief uit Vilvoorde en toont ‘American pool’, ‘Life vest’ en ‘Dansmariekes’

UCAD hanteert een beeltaal die we vormelijk allemaal (her)kennen. Ze herdenken dagdagelijkse objecten door ze uit hun context te trekken en hen een nieuwe uiterlijke gedaante te geven. De gebruikswijze van het object blijft dezelfde maar het verhaal erachter breidt zich uit. De gebruikte techniek is even divers als wat zij als gebruiksvoorwerp zien. De ene keer wordt een Amerikaanse pool een geschiedkundige vondst uit de 17e eeuw, een andere keer verheffen ze een citaat uit een banale stationsroman tot grote literatuur.

De leden van UCAD verdienden hun strepen als art directors voor talloze tv-reeksen, reclamespots en fotoshoots en deze know-how is duidelijk terug te vinden in hun werk. Zie het als rekwisieten die ontstaan zonder dat een scenarist er ooit om vraagt.

als toemaatje kwam ik ter plaatse toch nog wel familie tegen ook zeker... die ik in geen jaaaren had gezien... (maar dat is zo met het grootste deel van mijn familie!) 

IMG_9050

A certain amount of uncertainties

Nog te bekijken tot en met 12 april 2009.

Openingsuren Weekdagen : van 16u tot 20u

Zaterdag & Zondag : van 14u tot 19u

links:

http://www.abbeloos.com/nl/home

http://www.aadocks.be/aa_docks_language.html 

14:04 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-04-09

bikini bikerwash

'k Heb gisteren mijne moto gepoetst...kwestie dat het stof er toch wat af is tegen dat hij binnen moet in de garage morgen... een foto van "mijn-eigen-zelven-in-actie-tijdens-het-poetsen" had ik niet zo direct in reserve liggen... ( 'k ben een benoemde ambtenaar newaar... op het werk heb ik daar volk voor en thuis is de arbeidsverdeling dusdanig dat ik andere - zéér belangrijke - taken kreeg toegewezen van de madam!)

bikerwash

dus dacht ik zo... we zetten er een prentje bij van een schone moto met een paar bikinimeisjes... 't is leuker om te zien dan bijvoorbeeld ondergetekende zijn ouwe Virago, elegant geflankeerd door hemzelve in zwembroek... (echt waar, geloof me vrij, mijne moto ziet er nog heel goed uit, maar de combinatie zou echt geen zicht zijn!)...

en met het oog op mijn skynet blogtellertje aan de linkerkant, kan wat blotigheid ook geen kwaad... die staat namelijk ondertussen op minder dan 500 van de 100.000...

ik ga een week niet kunnen blogsgewijs zeveren... dus tegen dat we vertrekken naar Lissabon had ik graag die kaap van de honderduizend gehaald... een (beetje) vrouwelijk schoon doet het hem in dergelijk geval altijd!

Stoer   

11:43 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-04-09

cijfertjes...

nog 625 bezoekers en mijn tellertje hier links staat op 100.000...

nog 1100 kalenderdagen (ongeveer) en 'k blijf definitief thuis...

nog 6 dagen en 'k ben 54 jaar...

nog 4 dagen en we vertrekken voor een weekje naar Lissabon...

nog 2 dagen en 'k mag mijne moto binnendoen in de garage voor nazicht...

en terwijl ze het ding hopelijk in orde krijgen zitten wij in hotel Fontana Park... ergens in het centrum van Lissabon, vlakbij het Saldanhaplein... waar dat ook moge wezen !!?  Enfin, we zien wel...    

 fontana3

fontana1 fontana2

4 sterren... 't ziet er een heel speciaal design geval uit... maar de commentaren zijn vrij goed, vooral over de keuken (o.a. een héél lekker japans restaurant) wordt wreed gestoeft... de badkamer valt minder in de smaak... want helemaal in glas (!?), je kan vanuit je bed je kamergenoot zien douchen... en zo... bovendien hangt  het WC-papier net buiten je bereik als je op de (design?) pot zit... (waar sommige Hollanders zich op congé zoal druk over maken....tssss... rare jongens die Hollanders! ) 

Het belangrijkste is: de weerstverwachting voor volgende week in Portugal... en die is ook nog altijd goed!

 

12:37 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-04-09

het zwarte gat

deze week was er een groooot risico op "het zwarte gat"...

en daarmee bedoel ik niet die toestanden in het heelal die dusdanig zwaar zijn dat er geen licht kan uit ontsnappen...

zwart gat

en ook niet de achterzijde van sommige autootjes...

zwart gat 4

noch de derrière van een donkergekleurde medemens...

zwart gat 3

zelfs niet als ze - al dan niet elegant - achteraan op een moto zitten...

zwart gat 3

ik bedoel ermee ook niet mijn eigen achterste, nadat ik mij bijvoorbeeld in een lederen motorbroek heb gewurmd...  (ter info: de foto komt van het net en is dus absoluut geen getrouwe weergave van mijn eigen achterzijde... zoals eerder al vermeld: ik heb géén leren pijpen... de mijne is een kunststof exemplaar!) 

zwart gat 2

maar ik heb het in deze over mijn (nu ja mijn...!?) Jamadama's in Elewijt... die na de 3 voorstellingen van vorig weekend definitief moesten afscheid nemen van hun toneelproduktie... en dus vanaf nu geen stress meer hebben om hun tekst zonder boekske te kunnen zeggen... geen gepaste kledij en attributen meer moeten bijeenscharrelen... niet meer op zoek moeten naar de juiste schoenen met hoge hakken... en geen plezier meer maken onder mekaar... voor, tijdens en na de repetities... 

ze waren dus wat bang - de (ex) Jamadama's, om na 3 maanden vrij intensief en heel plezant samenwerken, in het gekende zwarte gat te vallen... daarom was er gisterenavond een eerste "reunie" in De Prins... om wat na te kaarten... op het menu: Gini, Ice tea en Vedette + friet met vettige curryworsten, sausjes en andere "gezonde" toestanden...

de Ice-tea was voor ondergetekende: ik had - de eerste keer na de winter - mijn "machien" van onder het stof uitgehaald, hem met enige moeite en vooral met de steun van een VAB-technieker met batterijstarter, aan de praat gekregen en een grote toer gedaan om de batterij op te laden... 't was ideaal motorweer... na anderhalf uur rondtuffen dacht ik dat het ding wel zou opgeladen zijn en zette vrolijk koers naar Elewijt... 

het weerzien (na 2 hele dagen) met de dames was hartelijk en gezellig en de frieten met zigeunersaus en cervelaatworst absoluut niet goed voor mijn lijn...

en toen, 's avonds na den tienen, wou het verdomde ding (niet één van de dames, maar mijn Yamaha XV750 Virago) toch wel weeral niet meer starten zeker... 'k heb voor de 1e keer 2 keer op één avond de VAB moeten oproepen... die mij telkens deskundig en met de glimlach in gang hebben geholpen... waarvoor dank... maar 'k ga die moto morgen toch eens binnendoen in de garage, peins ik... als ik er mee tot daar geraak!

Onbeslist      
  

10:03 Gepost door yvesken in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |